رانا خودرویی محصول ایران خودرو است که بر روی پلتفورم ایکس ۱۲ یا همان پژو ۲۰۶ اس‌دی ساخته شده‌است. رانا به معنای رونده‌است. رانا محصول پروژه‌ای با کد X۱۲ است.

این خودرو پس از سمند و تیبا، سومین خودرو ملی به‌شمار می‌رود.[۱] بر اساس وعده‌های شرکت سازنده می‌بایست ۲۰ تا ۳۰ هزار دستگاه از این خودرو با قیمت پایه ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۳۸۹ تولید می‌شد که این وعده‌ها عملی نشدند.[۲]

ساختار بدنهٔ «رانا» همانند الگوی آن یعنی پژو ۲۰۶ از نوع سه محفظه‌ای بوده و از ورق‌های فولادی فرم داده شده ساخته شده که با توجه به عملکرد آن دارای ضخامت ۰٫۷ تا ۲٫۵ میلی‌متر است.[نیازمند منبع] از ورق‌های فولادی با استحکام بالا برای اجزایی استفاده می‌شود که مقدار تنش آن‌ها بسیار زیاد است، مانند تکیه گاه‌های سازه‌ای جلو یا رام موتور، این امر هم باعث استحکام بیشتر و هم کاهش وزن حدود ۵۰ درصد برای دستیابی به ورق‌های معمول می‌شود که برای مقاومت در برابر تنش‌های مشابه و شدید می‌بایست ضخامتی دو برابر آنچه گفته شده داشته باشند.

 

تاریخچه

ایران خودرو قصد داشت خودروی پژو 206 SD را در بازار چین عرضه کند اما از قضا پژو قبل از ایران خودرو دست به عرضه خودروهایش در چین زده و می‌توانست با عرضه این خودرو توسط ایران خودرو از این شرکت شکایت کند پس برای همین مهندسان ایران خودرو دست در تغییراتی در خودرو 206 SD زدند و طرح خودرو رانا را برای بازار چین آماده کردند. اما ایران خودرو با طرف چینی به توافق نرسید و این محصول را در بازار داخلی عرضه نمود.

مشخصات

این خودرو در کلاس B و C خودروهای صندوقدار قراردارد. پلت فرم استفاده شده در این خودرو همان پلت فرم پژو ۲۰۶ است. طرح اولیه جعبه دنده این خودرو توسط دانشجوی مهندسی ساخت و تولید یحیی ولیزاده عرضه شدکه هم‌اکنون درشرکت نیرو محرکه تولید می‌شود. همچنین سیستم تعلیق عقب این خودرو از نوع "Twist Beam" بوده و از کیسه هوای راننده و سرنشین جلو برخوردار است. رانا به فرمان هیدرولیک، کولر، ترمز ABS، شیشه بالابر جلو و عقب برقی، آیینه‌های برقی و قفل مرکزی مجهز است. بر روی این خودرو موتور ۱٫۶ لیتری بنزینی تی‌یو۵ (مشابه موتور ۲۰۶ تیپ ۵) نصب شده‌است.[۲]

سرعت و جهش

رانا طبق اعلام رسمی ایران خودرو قادر است در عرض ۱۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و در نهایت می‌تواند به سرعت ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت دست یابد.

پیش‌فروش

پیش‌فروش رانا از روز هشتم خرداد سال ۱۳۹۱ خورشیدی با مبلغ ۱۰ میلیون تومان ودیعه در نمایندگی‌های مجاز گروه صنعتی ایران خودرو آغاز شد.[۴]

انواع مدل‌های رانا

رانا از سوی ایران خودرویی‌ها در دو مدل رانا EL یا ساده (سال) و رانا LX یا فول (پلاس) تولید می‌گردد اما بعد از مدتی تولید رانا EL متوقف شد و ایران خودرویی‌ها در حال حاضر تنها مدل رانا LX را تولید می‌کنند.

تفاوت مدل‌های رانا

تفاوت رانا LX با رانا EL تنها در تجهیزات و آپشن‌های داخلی خودرو می‌باشد و هر دو خودرو از دید فنی و ظاهری یکسان می‌باشند، تفاوت رانا LX با رانا EL به شیشه بالابرهای عقب در رانا LX و چراغ مه‌شکن، داشبورد جدید با تریم مشکی، قابلیت تنظیم زاویه چراغ‌های جلو، سنسور دنده عقب توسط نمایشگر جدید بر روی داشبورد که از جمله تغییرات رانا LX می‌باشند.

 


برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.


ماشین داخلی خودرو ,رانا ,lx ,تولید ,پژو ,عرضه ,ایران خودرو ,این خودرو ,رانا lx ,رانا el ,پژو ۲۰۶منبع

کامیون

سمند(پارت اخر )

سمند(پارت 2 )

سمند(پارت 1 )

پژو ۲۰۶ (پارت اخر)

پژو ۲۰۶ (پارت 5)

پژو ۲۰۶ (پارت 4)

مشخصات

آخرین جستجو ها

ali خرید و فروش لوازم یدکی بیل مکانیکی Pc200 فروش اینترنتی سنگ آسیاب لوازم خانگی خرید لوازم یدکی بیل مکانیکی ارزان مواد شیمیایی آپشن خودرو | گندم کار uriah3jdkv accueil املاک زعفرانیه پژواک علوم 2